Editie 2016

uit Ons streekblad van rodi.nl:

… er waren geen 1 miljoen mensen op de been tijdens het afgelopen pinksterweekend in Broek in Waterland, echter zo leek het af en toe wel. De kunstroute werd druk bezocht en in vele woonkamers en schuren stonden de bezoekers schouder aan schouder. Een deelnemende kunstenaar sprak zelfs van een ‘tsunami aan kunstliefhebbers’.

Bezoekers konden genieten van schilderijen, keramiek, beelden en fotografie. Zo was er van fotografe Tessa Posthuma de Boer een serie van 366 foto’s te zien. Het eindresultaat van een jaar lang dagelijks een foto maken. De centrale plek in de route van dit jaar was een groepstentoonstelling in een industriĆ«le loods aan de Hellingweg in Broek in Waterland. Deze vormde een bijzonder contrast met het pittoreske overige deel van de route. In deze loods waren kunstwerken van acht verschillende kunstenaars te zien, allemaal afkomstig uit Waterland en omgeving.
Naast de serieuze kunst was er dit jaar ook een KinderKunstroute. Jonge bezoekers konden zelf knutselen, vragen beantwoorden en in gesprek gaan met de kunstenaars. Als beloning lag er aan het eind van de route een traktatie klaar. Tijdens de kunstroute dit jaar zijn veel kunstwerken van eigenaar gewisseld, meer dan in de afgelopen jaren. De deelnemers en de organisatie kijken dan ook terug op een geslaagde editie van dit tweejaarlijkse evenement.

over de kunstroute 2016 in omroep PIM: